Γιατί η Radical Pest Control προσφέρει  την υπηρεσία του καθαρισμού στρωμάτων;

Πολλά προβλήματα αλλεργιών και άσθματος ξεκινούν από το στρώμα που κοιμόμαστε. Ιδιαίτερα τα παιδιά, λόγω έλλειψης ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος είναι πιο ευάλωτα στη δημιουργία αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών.

βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων

Το στρώμα στο οποίο κοιμόμαστε είναι εστία ακάρεων, μυκήτων, βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών οι οποίοι τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα και την υγρασία του σώματός μας. Ενδεικτικά, τα εκδύματα και τα αποχωρήματα των ακάρεων περιέχουν τη γουανίνη, τη Νο1 αιτία αλλεργιών παγκοσμίως. Επίσης έρευνες για μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα στρώματα έδειξαν μεγάλη παρουσία μυκήτων του γένους Aspergillus, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις τοξικότατες ουσίες που παράγουν, υπεύθυνες για πρόκληση πολύ σοβαρών ασθενειών στους ανθρώπους.

Επιπλέον το στρώμα επειδή δεν μπορεί να πλυθεί όπως τα ενδύματα ή τα κλινοσκεπάσματα είναι η No 1 εστίας μόλυνσης στο σπίτι μας. Μερικά συμπτώματα που δημιουργούνται από κακή υγιεινή του στρώματος είναι:

Άσθμα, δύσπνοια, φτέρνισμα, αλλεργική ρινίτιδα, κόπωση, ατονία, αϋπνία, πονοκέφαλοι, βήχας, βουλωμένη μύτη και δερματικά προβλήματα.

Συνεπώς, οι καλές συνθήκες υγιεινής στο σπίτι γενικότερα και στο στρώμα ειδικότερα είναι απαραίτητες για την πρόληψη ασθενειών αλλά και για την ευεξία και ευζωία παιδιών και ενηλίκων. Ο εσωτερικός καθαρισμός στρώματος συμβάλλει στη διαφύλαξη της υγείας και είναι σημαντικό να πραγματοποιείται ετησίως ή και συχνότερα σε περιπτώσεις ανθρώπων με έντονα συμπτώματα άσθματος και αλλεργιών.

Φυσικά επαγγελματικοί χώροι όπως ξενοδοχεία, παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις είναι σημαντικό να προσφέρουν πιστοποιημένα καθαρά στρώματα στους ανθρώπους που φιλοξενούν.

Γιατί εσωτερικό καθαρισμό με τη Radical pest control;

Ο οικολογικός καθαρισμός του στρώματός σας από την Radical Pest Control θα το απαλλάξει από ακάρεα μαζί με τα εκδύματα και τα αποχωρήματά τους, από σκόνη, γύρη, μούχλα, ιούς, απονεκρωμένα κύτταρα και ρύπους. Μετά τον καθαρισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το καθαρό και υγιεινό στρώμα.

Τιμές καθαρισμού στρωμάτων:

  • Μονό στρώμα 50€
  • Ημίδιπλο 60€
  • Διπλό στρώμα 70€
  • Υπέρδιπλο 80€

Καναπές: 10€/θέση

Μαξιλάρια: 5€/τεμάχιο

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Για περιοχές μακριά από την έδρα της επιχείρησης ενδέχεται να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Καθαρισμός στρώματος σε 2 βηματα

1) Τεστ για την αναγνώριση του βαθμού μόλυνσης

Τεστ μόλυνσης

Αρχικά μετράμε το επίπεδο της μόλυνσης του στρώματός σας κάνοντας ένα τεστ με τη συσκευή καθαρισμού. Ένα ειδικό  φίλτρο για τεστ συγκρατεί όλα τα ξένα σώματα που αναρρόφησε το μηχάνημα και μέσω αυτού βλέπουμε το βαθμό καθαρισμού που απαιτείται για το στρώμα σας.

2) Καθαρισμός από ακάρεα και αλλεργιογόνα με ειδικό σύστημα καθαρισμού

βιοκαθαρισμός στρώματος από ακάρεα

Το στρώμα έπειτα καθαρίζεται εσωτερικά, με ειδικό μηχάνημα το οποίο με ισχυρές παλμικές δονήσεις τινάζει εσωτερικά το στρώμα απαγκιστρώνοντας ακάρεα, αποχωρήματα, εκδύματα, γύρη, μούχλα, σκόνη, τρίχες, νεκρά κύτταρα και μικροοργανισμούς. Τα αλλεργιογόνα αναρροφώνται με μεγάλη ισχύ από το μηχάνημα και εγκλωβίζονται στο ειδικό φίλτρο H.E.P.A. που διαθέτει και το οποίο δεν επιτρέπει την έξοδό τους από το μηχάνημα και την επιστροφή τους στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

Θερμική απολύμανση

Οι συσκευές ξηρού ατμού που διαθέτουμε έχουν τη δυνατότητα να υπερθερμάνουν τον ατμό έως και τους 180 C, καθώς και να μειώσουν το επίπεδο της υγρασίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Με τα παραπάνω λύνουμε αποτελεσματικά ότι προβλήματα μπορεί να έχουμε με ακάρεα, βακτήρια, μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς. 

Ενημέρωση.

Οικολογικός καθαρισμός στρώματος υφίσταται μόνο με τη χρήση συσκευών καθαρισμού. Οποιαδήποτε χρήση καθαριστικού προϊόντος για αφαίρεση λεκέδων ή προϊόντος “αντιαλλεργικής προστασίας” για τα ακάρεα καταργεί την έννοια του οικολογικού καθαρισμού στρώματος. Τα προϊόντα αυτά ενδέχεται να περιέχουν ερεθιστικές ή αλλεργιογόνες χημικές ουσίες, όπως εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα, μικροβιοκτόνα και διαλύτες τα οποία μένουν ενεργά στο στρώμα καθώς έχουν μεγάλη υπολειμματική διάρκεια. Ζητάτε πάντα τις έγκρισεις του Υπ.Α.Α.Τ και τα δελτία δεδομένων ασφαλείας (MSDS) των σκευασμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο στρώμα σας από τις εταιρείες καθαρισμού.

Επιπλέον με βάση την ορθή χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά η χρήση χημικών ουσιών (εντομοκτόνα, ακαρεοκτόνα, μυκητοκτόνα κλπ) διότι οι οργανισμοί αναπτύσσουν πολύ γρήγορα ανθεκτικότητα κάνοντάς τα πιο ισχυρά, δυσχεραίνοντας αργότερα την καταπολέμησή τους με χημικά μέσα όταν υπάρξει πραγματική ανάγκη χρήσης τους.

Η Radical Pest Control αξιοποιώντας το επιστημονικό της υπόβαθρο είναι σε θέση να πραγματοποιήσει και χημική καταπολέμηση ακάρεων και μικροβίων κατόπιν συννενόησης με τον πελάτη σε περιπτώσεις όπου κρίνεται αναγκάιο. Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στην καταπολέμηση των παρασίτων, δηλαδή καθυστέρηση της επαναδημιουργίας πληθυσμού ακάρεων λόγω της υπολειμματικότητας των σκευασμάτων. Η εφαρμογή γίνεται είτε τοπικά, στο στρώμα, είτε σε όλο το χώρο με συσκευή ψυχρής εκνέφωσης η οποία διοχετεύει τη χημική ουσία στον όγκο του χώρου και εξασφαλίζει την καταστροφή των ακάρεων που βρίσκονται στους καναπέδες, τα έπιπλα, τις κουρτίνες, τα δάπεδα, τα χαλιά, τα ενδύματα ακόμα και σε δυσπρόσιτα σημεία.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ακάρεα της σκόνης και τα αλλεργιογόνα του στρώματος πατήστε εδώ