ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

 


καταπολεμηση κουνουπιων στον κηπο

Πότε πρέπει να αντιμετωπίσω τα κουνούπια στον κήπο μου;

Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των κουνουπιών. Συνιστούμε οι εφαρμογές καταπολέμησης κουνουπιών να ξεκινούν κατά την περίοδο της άνοιξης ώστε:

  • Ο κήπος και ο περιβάλλοντας χώρος του σπιτιού να μη γίνει εστία ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών.
  • Να δημιουργηθεί ένα μη ελκυστικό περιβάλλον για τα ενήλικα κουνούπια, προλαμβάνοντας ένα έντονο πρόβλημα κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Πως αντιμετώπιζουμε τα κουνούπια;

Μετά από επιθεώρηση του χώρου, γίνεται εντοπισμός των εστιών γέννησης, ανάπτυξης των προνυμφών και των σημείων ανάπαυσης των ενηλίκων κουνουπιών και έπειτα εφαρμόζονται σε αυτά  κατάλληλα εντομοκτόνα σκευάσματα μεγάλης διάρκειας δράσης.

Η εφαρμογή των εντομοκτόνων γίνεται με ψεκαστήρες και βενζινοκίνητους νεφελοψεκαστήρες που διαχέουν τα σκευάσματα ομοιόμορφα στις φυλλικές επιφάνειες και τις εξωτερικές επιφάνειες του οικήματος και δρουν υπολειμματικά ώστε να επιτευχθεί μεγάλη διάρκεια δράσης.

Η χρήση νεφελοψεκασμού με βενζινοκίνητα ψεκαστικά είναι απαραίτητη για τη διείσδυση των εντομοκτόνων στο εσωτερικό των φυλλωμάτων των δένδρων και των θάμνων και την κάλυψη δυσπρόσιτων σημείων για την εξουδετέρωση των κουνουπιών.

Εξυπηρετούμε και περιπτώσεις με κήπους πολύ μεγάλης έκτασης, με υψηλά δένδρα ή πολύ πυκνή βλάστηση με ψεκαστικό συγκρότημα υψηλής πίεσης .

Μετά την εφαρμογή ο χώρος σας είναι απαλλαγμένος από κουνούπια και σκνίπες. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα ωστόσο θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνονται πριν και μετά την εφαρμογή τους.

Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής φτάνει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις δράσεις της πολιτείας για την καταπολεμηση κουνουπιών.

 

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι εφαρμογές;

Η διάρκεια δράσης της απεντόμωσης δεν είναι σταθερή. Εμφανίζει διακυμάνσεις ανάλογα με την τοποθεσία του οικήματος και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν κατά την περίοδο ανάπτυξης και αναπαραγωγής των κουνουπιών. Η απεντόμωση είναι επιτυχημένη όταν η διάρκειά της φτάνει ή ξεπερνά τον ένα μήνα. Η μέγιστη διάρκεια δράσης των εντομοκτόνων την περίοδο όπου δραστηριοποιούνται τα κουνούπια είναι περίπου έξι εβδομάδες.

Να σημειώσουμε πως το αποτέλεσμα δεν αφορά πάντα σε 100% εξάλειψη των τσιμπημάτων καθώς τα κουνούπια μπορούν να πετάξουν απ’ ευθείας από το εξωτερικό περιβάλλον μέχρι το δέρμα μας χωρίς προηγουμένως να ακουμπήσουν σε κάποια επιφάνεια που έχει καλυφθεί με εντομοκτόνα.

Παρά το ευρύτερο πρόβλημα με τα κουνούπια, οι γείτονές μου δεν ενδιαφέρονται για καταπολέμηση κουνουπιών. Θα υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα αν κάνουμε απεντόμωση μόνο στο δικό μου χώρο;

Σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα γίνονται οι εφαρμογές καταπολέμησης των κουνουπιών τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα, καθώς διευρύνουμε το πεδίο εξόντωσης των ενηλίκων κουνουπιών αλλά και των εστιών ανάπτυξης των προνυμφών τους.

Ωστόσο, επειδή τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχουν και ερεθιστική-απωθητική δράση, ο χώρος σας δεν θα είναι πλέον ελκυστικός για τα κουνούπια της περιοχής, και θα κατευθύνονται σε κήπους που δεν έχουν μεταχειριστεί με εντομοκτόνα σκευάσματα.

Σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι έντονο μπορεί να γίνει συνδυασμός των εφαρμογών με τοποθέτηση παγίδων σύλληψης κουνουπιών. Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε για τις παγίδες σύλληψης κουνουπιών.

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που βρέξει μετά την απεντόμωση για κουνούπια;

Μία ασθενής βροχόπτωση δεν επηρεάζει αρνητικά το αποτέλεσμα της απεντόμωσης για τα κουνούπια. Σε περίπτωση όμως έντονης βροχόπτωσης μέρος των εντομοκτόνων ξεπλένονται από τις επιφάνειες που έχουν εφαρμοστεί. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Έχω κατοικίδια/μικρά παιδιά στο σπίτι. Είναι η απεντόμωση για κουνούπια επικίνδυνη;

Όχι, τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ήπια για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Για περισσότερες πληροφορίες για τα εντομοκτόνα και τον τρόπο εφαρμογής τους, καθώς και για μέτρα ασφαλείας που τυχόν χρειαστεί να πάρετε καλέστε μας για να λάβετε ενημέρωση από τον Εντομολόγο.

 

Για παραδείγματα εφαρμογών επισκεφτείτε τις σελίδες μας στο Instagram και το Facebook.