ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΕΡΜΙΤΩΝ

Τι είναι οι τερμίτες;

Ο τερμίτης είναι ένα είδος ξυλοφάγου εντόμου που μοιάζει οπτικά με μικρό λευκό μυρμήγκι. Ζει αποφεύγοντας το φως και για αυτό το σκοπό χτίζει τις αποικίες και τις διαδρομές του σε στοές μέσα στο ξύλο. Είναι έντομο κοινωνικό και η κοινωνική δομή του είναι όμοια με αυτή του μυρμηγκιού. Περισσότερες πληροφορίες για τους τερμίτες στην εγκυκλοπαίδεια παρασίτων.

Πως θα καταλάβω αν έχω τερμίτες στο σπίτι;

Η ύπαρξη τερμιτών σε ένα χώρο δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της οικίας παρά μόνο όταν έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο προσβεβλημένο σημείο (πάτωμα, δοκάρι, οροφή, έπιπλο, κάσωμα, κλπ.) και έχει χάσει τη δομή του.

Επιπλέον λόγω του ότι μοιάζουν οπτικά με μικρά μυρμήγκια ακόμα και όταν η παρουσία τους γίνει αντιληπτή, δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή.

Σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται αντιληπτοί όταν εμφανίζονται εξωτερικές στοές τις οποίες δημιουργούν για προστασία από το φως και την ξηρασία ή όταν βρίσκουμε τα περιττώματά τους που μοιάζουν με σκόνη από ξύλο την οποία ενώ καθαρίζουμε επανεμφανίζεται στο ίδιο σημείο.

αρχείο λήψης  τερμιτες περιττωματα Τερμίτες ζημιά τερμιτες ζημια

Τι ζημιές προκαλούν;

Αν και η ζημιά που προκαλούν οι τερμίτες δεν είναι άμεση και καταστρεπτική για το ξύλο όπως μια πυρκαγιά, ή μια πλημμύρα, ωστόσο σε βάθος χρόνου μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχα κοστοβόρες φθορές κατατρώγοντας οτιδήποτε ξύλινο υπάρχει σε ένα σπίτι και παράλληλα χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία τους, καθώς προκειμένου να προστατευτούν από το φως και τους φυσικούς εχθρούς τους αφήνουν άθικτη την εξωτερική ξύλινη επιφάνεια.

Επιπλέον ενώ μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρουσία τους σε ένα σημείο της οικίας (π.χ. σε ένα κάσωμα), η κεντρική αποικία, οι στοές και τα εξωτερικά σημεία εισόδου να βρίσκονται και να εκτείνονται σε διάφορα σημεία του χώρου, κάνοντας ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

αρχείο λήψης (12)αρχείο λήψης (11)

Το χρονικό διάστημα από την έναρξη της προσβολής μέχρι αυτή να γίνει αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη και να αναλάβει δράση συνήθως κυμαίνεται από κάποιους μήνες έως -συνηθέστερα- μερικά χρόνια.

Τι πρέπει να κάνω όταν αντιληφθώ προσβολή από τερμίτες; 

Πολλοί ιδιώτες αφού αντιληφθούν παρουσία τερμιτών στο χώρο τους και επειδή συχνά συγχέονται με μυρμήγκια προσπαθούν να καταπολεμήσουν την προσβολή με εντομοκτόνα του εμπορίου. Αυτό έχει δύο αρνητικές επιπτώσεις:

  • Τα εντομοκτόνα του εμπορίου είναι ερεθιστικά για τους τερμίτες και γίνονται εύκολα αντιληπτά από αυτούς, κατά συνέπεια οι τερμίτες αντιδρούν με το ένστικτο της διαιώνισης της αποικίας δημιουργώντας περισσότερες αποικίες (αποικίες δορυφόρους), το οποίο εντείνει ουσιαστικά το πρόβλημα παρά το κατευνάζει.
  • Η χρήση εντομοκτόνων του εμπορίου καταργεί τον τρόπο δράσης των επαγγελματικών τερμιτοκτόνων τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να μη γίνονται αντιληπτά από τους τερμίτες και να φτάνουν μέχρι τη φωλιά, δηλαδή τις προνύμφες και τη βασίλισσα.

Η προσβολή από τερμίτες χρήζει επαγγελματικής αντιμετώπισης. Εφόσον αντιληφθείτε προσβολή από τερμίτες ή ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι απευθυνθείτε σε ειδικούς. Η ιδιωτική πρωτοβουλία εκτός από αναποτελεσματική, πιθανώς να δυσχεράνει αργότερα την επαγγελματική αντιμετώπιση των τερμιτών.

Radical Καταπολέμηση Τερμιτών

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η καταπολέμηση των τερμιτών εξαρτάται από παράγοντες όπως το είδος του τερμίτη και το σημείο που βρίσκεται η οικία.

Η εφαρμογή που θα πραγματοποιηθεί αφορά σε:

1. Καταπολέμηση εντός της οικίας, εφόσον πρόκειται για μεμονωμένη εισβολή του εντόμου ή,

2. Καταπολέμηση των αποικιών εσωτερικά και εξωτερικά της οικίας και μέτρα περιμετρικής προστασίας του οικήματος από ενδεχόμενες μελλοντικές προσβολές.

Οι εφαρμογές που πραγματοποιούμε για την καταπολέμηση τερμιτών:

  • Είναι ασφαλείς για παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους, άτομα με αλλεργίες και κατοικίδια.
  • Δεν απαιτούν κάποια προετοιμασία από μέρους σας.
  • Δεν απαιτούν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, μία εφαρμογή αρκεί για πλήρη καταπολέμηση των τερμιτών.
  • Πραγματοποιούνται παρουσία Εντομολόγου.
  • Καλύπτονται από γραπτή εγγύηση αποτελέσματος.

αρχείο λήψης (9) αρχείο λήψης (7)  αρχείο λήψης (10)

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τερμίτες καλέστε μας στο 210 9650705 ή πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.