βιολογική απολύμανση

Γιατί είναι σημαντικό να κάνουμε απολύμανση;

Τα μικρόβια μπορεί να μην είναι ορατά με γυμνό μάτι, όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνα από άλλους μεγαλύτερους από αυτά οργανισμούς καθώς πολλά από αυτά προκαλούν θανατηφόρες ασθένειες.

Στα μικρόβια περιλαμβάνονται οι ιοί, τα βακτήρια, οι μύκητες και τα πρωτόζωα. Μερικές ασθένειες που προκαλούνται από μικροοργανισμούς είναι

A. Ιικές:  Aids, νόσος των πτηνών, δάγκειος πυρετός, ηπατίτιδα, Έμπολα, πολυομυελίτιδα, κίτρινος πυρετός κ.ά.

B. Βακτηριακές: Φυματίωση, τύφος, αιμορραγικός πυρετός, σύφιλη, μηνιγγίτιδα, ασθένεια του Λάιμ, σαλμονέλωση, χολέρα, λεπτοσπείρωση, λοίμωξεις ουροποιητικού, αναπνευστικού συστήματος κ.ά.

Γ. Μυκητολογικές: Ασπεργίλλωση, καντιντίαση κ.ά.

Δ. Από πρωτόζωα: Ελονοσία, τοξοπλάσμωση, λεϊσμανίαση.

Απολύμανση με τη Radical Pest Control

Για τις εφαρμογές απολυμάνσεων σε χώρους μεγάλου όγκου χρησιμοποιούμε συσκευές ψυχρής εκνέφωσης και νεφελοψεκαστήρες οι οποίοι μας δίνουν τη δυνατότητα να απολυμαίνουμε ολόκληρο τον όγκο του χώρου καθώς το απολυμαντικό διοχετεύεται σε σημεία που δεν μπορούν να ψεκαστούν με άλλο τρόπο.

Χρησιμοποιούμε επίσης ηλεκτροστατικούς ψεκαστήρες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αποτελεσματική απολύμανση καταστημάτων και μέσων μεταφοράς χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία τους.

Ηλεκτροστατικός ψεκασμός

Με την ηλεκτροστατική τεχνολογία το ψεκαστικό διάλυμα φορτίζεται ηλεκτρικά προτού εξέλθει από το ακροφύσιο και οι ιοντισμένες σταγόνες έλκονται με δύναμη σε επιφάνειες με διαφορά δυναμικού. Με αυτό τον τρόπο το απολυμαντικό φτάνει σε κρίσιμα σημεία για την καταπολέμηση των μικροβίων όπου δεν μπορεί να φτάσει με το συμβατικό ψεκασμό.

Κατά τον συμβατικό ψεκασμό, ψεκάζεται μόνο η εμπρόσθια επιφάνεια του αντικειμένου, ενώ κατά τον ηλεκτροστατικό ψεκασμό το ψεκαστικό διάλυμα “αγκαλιάζει” το αντικείμενο από όλες τις πλευρές, χωρίς να αφήνει αμεταχείριστα σημεία.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και δεν διαβρώνουν τις επιφάνειες όπου επικάθονται. Επιπλέον δε, προσφέρουν και απόσμηση στο χώρο.

Πέρα από χώρους οι οποίοι εξ’ ορισμού οφείλουν να είναι απολυμασμένοι, όπως κλινικές, χειρουργεία και εξεταστήρια, χώροι όπου υπήρξε εισβολή και εστία παρασίτων είναι πολύ σημαντικό να απολυμαίνονται καθώς ούρα, περιττώματα, πτώματα των παρασίτων και τροφές που αυτά κατανάλωσαν φέρουν τεράστιο αριθμό επικίνδυνων μικροβίων. Ιδιαίτερα οι χώροι όπου υπήρξε εισβολή ποντικών είναι απαραίτητο να απολυμαίνονται καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λεπτοσπείρωσης, τύφου και άλλων ασθενειών.

Άλλοι χώροι όπου μπορεί να εφαρμοστεί απολύμανση είναι, εκπαιδευτικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί, γηροκομεία, Μ.Μ.Μ. (αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία, πούλμαν, μέσα σταθερής τροχιάς), σκάφη αναψυχής, σφαγεία, θάλαμοι συντήρησης.

Οι εφαρμογές απολύμανσης όπως και οι υπόλοιπες εφαρμογές που διενεργούμε συνοδεύονται από πιστοποιητικό εργασιών της εταιρείας μας.

 

 

Για παραδείγματα εφαρμογών επισκεφτείτε τις σελίδες μας στο Instagram και το Facebook.