Στη Radical pest control προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα παράσιτα και να σκεφτούμε όπως αυτά ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν θα καταστρώσουμε το σχέδιο αντιμετώπισής τους. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά παραδείγματα προβληματικών καταστάσεων που δημιουργούν ή επιδεινώνουν τα παρασιτολογικά προβλήματα στο σπίτι μας και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε.

Βρώμικη κουζίνα

dirty-dishes (1)

Η καθαριότητα και ειδικά στους χώρους όπου υπάρχουν τρόφιμα, είναι η καλύτερη προληπτική μέθοδος αποτροπής των παρασίτων! Μην αφήνετε τρόφιμα στον πάγκο της κουζίνας, στο νεροχύτη και στο πάτωμα αν δεν θέλετε να σας επισκεφτούν μυρμήγκια, κατσαρίδες και τρωκτικά.

Υγρασίες στον κήπο

350t1k9

Η ύπαρξη υγρασίας είναι ευπρόσδεκτη από όλα τα παράσιτα ανεξαιρέτως, σε μεγάλη ποσότητα όμως είναι εστία ανάπτυξης κουνουπιών. Ελέγχετε περιοδικά τις βρύσες και τις σωληνώσεις του αυτόματου ποτίσματος για διαρροές και ρυθμίστε το πότισμα ώστε να μην μένουν νερά στα πιατάκια από τις γλάστρες και στο χώμα.

Κάδοι απορριμάτων

recycling-trash-bin1

Για να αποφύγουμε μύγες, ποντίκια και άλλα παράσιτα πρέπει να διατηρούμε τους κάδους του σπιτιού μας πάντα ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ και όσο μπορούμε ΚΑΘΑΡΟΥΣ. Ένας τακτικός καθαρισμός των κάδων απομακρύνει οσμές που προσελκύουν τα έντομα.

Κατασκευαστικές ατέλειες και ανοίγματα

exposed-wiring

Η μηχανική παρεμπόδιση είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος παρεμπόδισης εισόδου των παρασίτων στο χώρο μας. Σίτες στα παράθυρα, κάλυψη των σχισμών κάτω από πόρτες με ειδικά πλαστικά, κλείσιμο των τρυπών και των ρωγμών στους τοίχους ανεβάζουν κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα.

Βλάστηση

IMG_3983

Ένας απεριποίητος κήπος, με νεκρή φυτική ύλη, πεσμένα φύλλα και καρπούς, κλαδιά που ακουμπούν σε τοίχους και σε παράθυρα, είναι ιδανικό περιβάλλον για τη φιλοξενία οικιακών παρασίτων. Ένας καλός και τακτικός καθαρισμός του κήπου απομακρύνει τρωκτικά, φίδια, σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες και άλλα έντομα από το χώρος σας.