Ψύλλοι καταπολέμηση

Απέκτησα ψύλλους στο σπίτι, είναι επικίνδυνοι για την υγεία μου;

Οι ψύλλοι είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, όπως νηματώδεις, πρωτόζωα, ιούς και κυρίως βακτηρίων τα οποία προκαλούν ασθένειες όπως η σαλμονέλα, ο τύφος, λοιμώξεις κ.ά.

Τα ζώα συντροφιάς, όπως οι γάτες και οι σκύλοι είναι φορείς των ψύλλων και συχνά μπορούν να μας μεταφέρουν τους ψύλλους στο χώρο μας, ειδικά αν δεν εξετάζονται τακτικά για παράσιτα.

Ψύλλοι αντιμετώπιση

Τσιμπήματα από ψύλλους

Τι γνωρίζουμε για τους ψύλλους;

  • Ανήκουν στην Τάξη Σιφωνάπτερα. Υπάρχουν 2.500 είδη ψύλλων παγκοσμίως, τα περισσότερα εκ των οποίων παρασιτούν θηλαστικά (γάτες, σκύλους, ποντίκια κ.ά.) και ελάχιστα παρασιτούν τα πτηνά.
  • Το δήγμα του ψύλλου είναι χαρακτηριστικό καθώς προκαλεί ερύθημα το οποίο στο κέντρο του, το σημείο δηλαδή που ο ψύλλος δάγκωσε είναι σκούρο.
  • Το τσίμπημα ψύλλων μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε ορισμένα άτομα, η οποία εμφανίζεται τη δεύτερη φορά που το άτομο θα δεχθεί τα τσιμπήματα. Τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι κόκκινα εξανθήματα τα οποία όμως δεν είναι τα τσιμπήματα των ψύλλων.
    Τα συμπτώματα από το τσίμπημα του ψύλλου διαρκούν για μερικές ημέρες.
  • Τα πίσω πόδια τους είναι ανεπτυγμένα και τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν μεγάλα άλματα. Τα άλματα που κάνουν είναι περίπου 300 φορές μεγαλύτερα από το μήκος του σώματός τους, καθιστώντας τα ζώα αυτά τους καλύτερους άλτες μεταξύ των γνωστών ζώων, σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματός τους.
Ψύλλοι τιμή

Προνύμφες ψύλλουιμ

Πρόβλημα με ψύλλους

Νύμφες μέσα σε βομβύκιο

Για πληροφορίες σχετικά με την καταπολέμηση ψύλλων από τη Radical Pest Control πατήστε εδώ.