ψαλίδες αντιμετώπιση τιμή

Τι γνωρίζουμε για τις ψαλίδες;

  • Οι ψαλίδες ζουν σε υγρά και σκοτεινά μέρη και την ημέρα κρύβονται σε ρωγμές. Κάποια είδη είναι παμφάγα και κάποια αρπακτικά εντόμων. Διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και τους αρέσει η σάπια φυτική ύλη (φύλλα, κλαδιά σε αποσύνθεση) στην οποία κρύβονται και τρέφονται. Σπάνια θα βρεθούν σε αποθήκες, κελάρια και στο εσωτερικό των σπιτιών κυρίως όταν μειωθεί η υγρασία στο περιβάλλον ή για προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Οι κέρκοι αποτελούν το τελευταίο τμήμα της κοιλίας, το σχήμα των οποίων δίνει το όνομα στο έντομο αυτό καθώς μοιάζουν με ψαλίδι. Χρησιμοποιούνται για άμυνα, επίθεση και κατά το ζευγάρωμα.
  • Οι ψαλίδες μπορούν να τσιμπήσουν τον άνθρωπο, αν και δεν θα προκαλέσει συνήθως κάποια πληγή. Σε περίπτωση που υπάρξει πληγή θα πρέπει να απολυμανθεί καθώς οι ψαλίδες μεταφέρουν πολλά παθογόνα μικρόβια στο σώμα τους.
  • Έχουν χρώμα καφέ ή μαύρο και μερικά είδη ψαλίδων φτάνουν τα 5 εκ. σε μήκος.

ψαλίδες στο σπίτι καταπολέμηση

Καταπολέμηση ψαλίδων

Η Radical Pest Control αντιμετωπίζει την προσβολή ψαλίδων με υπολειμματικούς ψεκασμούς εντομοκτόνων εσωτερικά και εφαρμογή εντομοκτόνων σκευασμάτων εξωτερικά του σπιτιού και στον κήπο. Παράλληλα για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής και την αποφυγή επαναπροσβολής απαιτείται καλός καθαρισμός του κήπου από πεσμένη βλάστηση, μείωση της υγρασίας στο χώμα και καθαριότητα στο εσωτερικό των σπιτιών και κυρίως των υπογείων.