χιλιόποδα μυριάποδα στο σπίτι αντιμετώπιση

Τα μυριάποδα ή μαύρα σκουλήκια ή σκουλήκια της υγρασίας ανήκουν στην Τάξη Διπλόποδα. Το σώμα τους αποτελείται από περίπου 20 τμήματα καθένα από τα οποία έχει δύο ζευγάρια πόδια.

Δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα και τους αρέσει το υγρό περιβάλλον εδάφους. Τρέφονται με σάπια φυτική ύλη, γι’ αυτό είναι ωφέλιμα έντομα καθώς αποδομούν τη νεκρή φυτική ύλη και τη μετατρέπουν σε κομπόστ. Δεν είναι βλαβερά για τον άνθρωπο, όμως αν ο πληθυσμός τους σε ένα κήπο αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ή μετά από έντονες νεροποντές κινούνται και έξω από τον κήπο φτάνοντας μέχρι την αυλή και τους τοίχους, υποβαθμίζοντας έτσι το χώρο με την παρουσία τους.

μαύρα σκουλήκια στους τοίχους στον κήπο αντιμετώπιση

Καταπολέμηση μυριάποδων τιμή

Η προσέγγισή μας είναι η διαχείριση – περιορισμός αυτού του παρασίτου με καθολικούς υπολειμματικούς ψεκασμούς και η μείωση του πληθυσμού τους σε ανεκτά επίπεδα, καθώς πλήρης εξάλειψή του δε μπορεί να επιτευχθεί λόγω της βιολογίας αυτού του αρθρόποδου.

Συμβουλή Radical: Διατηρείτε το χώρο σας καθαρό. Αφαιρείτε τακτικά από τον κήπο σας νεκρή φυτική ύλη, όπως πεσμένα φύλλα και κλαδιά. Διατηρείτε την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου σε χαμηλά επίπεδα.